BİLEK GÜREŞİ HAKKINDA

1.103 Kez İncelendi  

Bilek güreşi

BİLEK GÜREŞİ İKİ KİŞİNİN ÖZEL HAZIRLANMIŞ VE ÖLÇÜLENDİRİLMİŞ MASALARDA DİRSEKLERİNİ SABİT ŞEKİLDE PEDE KOYARAK (KALDIRMAMAK SURETİYLE) VE EL TUTAMAĞINDAN TUTARAK (BIRAKMAMAK SURETİYLE) RAKİBİNİN BİLEĞİNİ TUŞ YASTIĞINA DEYDİRMEYE ÇALIŞTIĞI, 2 ADET HAKEM GÖZETİMİNDE YAPILAN, READY – GO KOMUTU İLE BAŞLAYAN VE BİR KİŞİNİN BİLEĞİ TUŞ YASTIĞINA DEYDİĞİNDE SONA EREN BİR MÜSABAKA ÇEŞİDİRİR.
DÜNYA’DA 100 DEN FAZLA ÜLKEDE BİLEK GÜREŞİ MÜSABAKALARI YAPILMAKTADIR
BİLEK GÜREŞİ FEDERASYONLARININ SAYISI HIZLA ARTMAKTADIR.
KUVVETİN YANINDA TEKNİĞİN DE BİLEK GÜREŞİNDE ÇOK BÜYÜK ÖNEMİ VARDIR

Kurallar

  1. Sporcular Komuttan önce rakibinin koluna baskı uyguluyamaz.
  2. Rakiplerden birinin dirseğinin masanın üzerinde bulunan ve yarışmacıların dirseklerini koydukları yerden kalkması veya bunun dışına çıkması kural ihlali sayılır.
  3. Sporcuların yıkış yapamadıkları elleriyle tuttukları elceklerden ellerini bırakmaları fauldür.
  4. Hakem tutuşu yapılırken sporcuların hakemin kapattığı parmakları oynatması elini ve bileğini hakemin izni olmadan düzeltmesikural dışıdır.
  5. Yarışmada hakemin verdiği karar değiştirilemez. Ancak sonuca itiraz etme hakkı vardır.Oyuncu isterse belli bir miktar ücret yatırarakmaçın sonucuna itiraz edebilir. Hakemler tarafından da uygun görülürse maç tekrarı yapılabilir. Hakemler maçın tekrarına karar vermez ise yatırılan ücret yanar.
  6. Yarışmaya başlar iken eller birbirine paralel ve dirsekler masa üzerindeki pedlere temaslı olması gerekmektedir. Hiçbir sporcu yarışmaya diğerlerine göre avantajlı başlayamaz.
  7. Maç esnasında bir sporcunun 2 faul alması durumunda maçı diğer sporcu kazanmış sayılır.
  8. Sporcu müsabakada iki kere yıkılması durumunda elenir.
  9. Bir defa yıkılan sporcu mağluplar grubundan yarışmaya devam eder. Kazanan sporcu ise yarışmaya galipler tarafından devam eder.Mağlup olan sporcu bu gruptaki diğer mağlup sporcularla karşılaşır ve yenerse final maçına çıkabilir.